Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako spasiti Haludovo?

06.11.2013.

14:10

Autor: Nikolina Majster

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županija će učiniti sve da veliki hotelski kompleks Haludovo ponovno bude turistički atraktivan, naglasio je danas župan Zlatko Komadina na radnom dogovoru s predstavnicima zapuštenog i razrušenog nekadašnjega luksuznog hotela.

U organizaciji Agencije za investicije i konkurentnost održan je radni dogovor predstavnika hotelskog grada Haludovo s ministarstvima turizma, graditeljstva i gospodarstva te Primorsko-goranske županije o daljnjoj sudbini toga hotelskog kompleksa koji je već desetljećima ruševina i hrvatsko turističko ruglo.

Kako je istaknuo voditelj Agencije za investicije Damir Novalić, pomaci su mogući ako se vlasnik Haludova, bogati Armenac Ara Abrakmian, uspije uključiti u novi Zakon o strateškim ulaganjima kojim će se pojednostaviti procedura rješavanja pomorskog dobra i ostalih upravnih sporova.

Vlasnik Abramian godinama je isticao kako mu država i lokalne vlasti onemogućuju njegovu obnovu, no u javnosti se stvarao dojam da ima sumnjive namjere. Župan Zlatko Komadina rekao je kako se zbog toga stranog investitora već mijenjao i prostorni plan, no ustrajat će se u rješavanju tog problema. Javlja Nikolina Majster:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.