Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako studirati na riječkom Ekonomskom fakultetu?

10.04.2013.

17:47

Autor: Olga Mandić / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od ukupno 210 upisnih mjesta za prvu godinu redovnog studija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, 60 je rezervirano za strane studente. Prošle godine upisalo ih se desetero, a uglavnom dolaze iz Indije, Pakistana, Kine, Singapura i Hong Konga.

Dekan Heri Bezić uvjeren je da će taj broj značajno rasti jer se jedan od studijskih smjerova - International Business - u potpunosti izvodi na engleskom jeziku, a cijena po godini studija je tisuću eura. Istražili smo tržište i našu ponudu usmjerili na te zemlje, a po cijeni smo, kad je o stranim studentima riječ, izjednačeni s tršćanskim sveučilištem, rekao je Bezić.

I domaćim i stranim budućim studentima Ekonomski fakultet u četvrtak 11. travnja širom otvara vrata kako bi upoznali mogućnosti studiranja i dodatnih aktivnosti koje fakultet nudi. Osim uvida u mogućnosti studiranja, naglasak je na bogatstvu dodatnih sadržaja koje fakultet pruža studentima kroz studentske udruge i Erasmus razmjenu studenata. U ukupnoj razmjeni riječkoga Sveučilišta, studenti Ekonomskog fakulteta ostvaruju trećinu odlazaka na inozemna učilišta.

Od 10 sati u predvorju fakulteta radit će štandovi studentskih udruga. U 11 sati početak je nagradne igre za srednjoškolce, a od 11:30 počinje niz zanimljivih predavanja profesora, bivših studenata i poslodavaca. U 13 sati je svečana dodjela nagrada pobjednicima u natjecanju Idejom do rješenja koje je fakultet organizirao za maturante gimnazija kako bi najbolje među njima motivirao za upis na taj fakultet.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.