Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako završiti akademsku godinu i upisati nove studente u Rijeci?

08.06.2021.

13:57

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Dok budući studenti polažu državnu maturu, studenti spremaju ispite. Nakon godine koju su na riječkom sveučilištu proveli, dijelom uživo dijelom online, slijede novi ispitni rokovi u pandemijskim uvjetima.

Nakon što su predavanja odrađena u hibridnom modelu, pri čemu je najvažnije bilo, govori rektorica riječkog sveučilišta Snježana Prijić Samaržija, da se svi osjećaju sigurno i da su studenti na vrijeme znaju kad imaju kakve obaveze, slijede ispitni rokovi u kojima epidemiološke mjere više nisu novost. 

Nepoznanica je manje, cijepili su se djelatnici, potvrdila je rektorica, a ovih dana bit će cijepljeno i šestotinjak studenata. Preporuke sada dopuštaju rad u živo, ali su se na sveučilištu prilagodili činjenici da je dio studenata koji nisu iz Rijeke studirao od kuće. Stoga ispite svaka sastavnica organizira na svoj način, prilagođeno i studiju i studentima.

Natječaj za upis nove generacije preddiplomskih studenata je otvoren. I ove godine vrlo je velik interes za studij logopedije u Rijeci, pa na sveučilištu pripremaju i postdiplomski program.

Što se upisa tiče, svi se uglavnom drže rezultata državne mature, ali studij dentalne medicine, umjetnički programi te još neki zahtijevaju i dodatne provjere od kojih će neke biti provedene online, ali neke moraju biti 'oči u oči'. Naravno, uz sve epidemiološke mjere.

Što se nastave u novoj akademskoj godini tiče, na riječkom sveučilištu pripremaju se za nastavak rada u hibridnom modelu.

Rektorica Prijić Samaržija najavljuje mogućnost da u novu akademsku godinu na riječkom sveučilištu krene i prva generacija farmaceuta, a o čemu to ovisi poslušajte u razgovoru: 

Kako završiti akademsku godinu i početi novu?, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.