Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako zvuči pozdrav slušateljima Radio Rijeke na finskom jeziku?

22.09.2015.

13:54

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U posjeti HRT centru Rijeka ovoga tjedna boravi novinar Matti Pitsinki iz Helsinkija. Matti je djelatnik javnog finskog radiotelevizijskog servisa YLE, u Hrvatskoj boravi u okviru obrazovne suradnje njegove kuće i HRT-a, ali ovo nije njegov prvi boravak u Rijeci.

Finski radiotelevizijski servisa YLE je s HRT-om potpisao ugovor o suradnji na području izobrazbe kojim su uređena međusobna prava i obveze u skladu s preporukom Europske komisije i s ciljem poticanja interkulturalnog dijaloga.

Kolega Matti Pitsinki novinarstvom se bavi već 25 godina, a trenutno radi u međunarodnom odjelu finskog radiotelevizijskog servisa koji mu je dodijelio stipendiju za usavršavanje u Hrvatskoj. Prvih tjedan dana proveo je u sjedištu Hrvatske radiotelevizije u Zagrebu, a sada boravi Rijeci da bi podijelio svoje višegodišnje iskustvo s novinarima te se upoznao s načinom funkcioniranja regionalnih HRT centara. 

Tijekom boravka u HRT centru Rijeka ima prilike upoznati se sa specifičnostima kreiranja radijskih i televizijskih sadržaja te odlazi na teren s novinarskim ekipama koje prate dnevne događaje na području Rijeke i okolice. U Rijeci je prvi put bio daleke 1986. godine, zaljubljenik je u hrvatski Jadran te ga za našu zemlju vežu i obiteljske veze. Nakon Rijeke, Pitsinki će put HRT centara u Splitu i Dubrovniku te se potom vraća u Zagreb.

Gostujući u programu Radio Rijeke, slušatelje je na početku pozdravio na finskom te za kraj razgovora izabrao pjesmu koju izvodi poznata finska pop pjevačica Jonna Tervomaa, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.