Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kakva će biti Rapska fjera u novom normalnom?

17.07.2020.

13:53

Autor: Josip Krmpotić

Uz sjećanje na prošlo vrijeme, ovogodišnja povorka bit će simbolična (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Uz sjećanje na prošlo vrijeme, ovogodišnja povorka bit će simbolična (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

U prvih 14 dana srpnja na otoku Rabu ostvareno je 69 posto turističkih noćenja u odnosu na 2019. godinu. Prevedeno na noćenja: gotovo 194 tisuće, a ohrabruje i tzv. kumulativni podatak za obje rapske turističke zajednice.

Na području obje turističke zajednice na Rabu, Grada Raba i Općine Lopar, od početka godine do sredine srpnja ostvareno je 343.380 turističkih noćenja, a to je već 49 posto od onog što je u istom vremenu na Rabu ostvareno prošle godine.

S otoka još jedna informacija: nakon 18 godina neprekinutog održavanja Rapska Fjera bit će organizirana na sasvim drugačiji, skroman, ali ujedno atraktivan način!

25. srpnja Fjera će biti službeno otvorena podizanjem zastave na Trgu sv. Kristofora, a 27. srpnja bit će zatvorena  spuštanjem zastave na Trgu Municipium Arba. Kroz tri dana predstavnici brojnih udruga simboličnom povorkom proći će gradom kako bi se nastavila tradicija i javnosti predstavila prva i najveća, povijesno utemeljena srednjovjekovna manifestacija u Hrvatskoj, šampion među turističkim manifestacijama - Rapska fjera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.