Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primjer dobre prakse: mladi odlaze, a iz Velike Britanije u Rijeku se vratio bračni par liječnika!

16.02.2022.

12:40

Autor: Olivera Vinković

Ivor Ković i Marija Vidačić

Ivor Ković i Marija Vidačić

Foto: - / Ivor Ković

U jeku sve većeg egzodusa mladih iz Hrvatske, primjer dobre prakse povratka u Hrvatsku odnosno u Rijeku su bračni par liječnika povrtanika iz Velike Britanije, Marija Vidačić i Ivor Ković koji su nedavno otvorili novu ordinaciju obiteljske medicine ugovorno s HZZO-om.

Marija Vidačić i Ivor Ković nakon 8 godina života u Velikoj Britaniji vratili su se u Rijeku s velikom snagom i optimizmom. Iako su se u inozemstvu odlično snašli, inspiraciju da se vrate u rodni kraj pronašli su u svome sinu kojem žele djetinjstvo slično onome koje su sami imali. Svjesni stvarne slike zdravstva u Lijepoj našoj odlučili su da se postave kao primjer te da osim želje za promjenom sami pokušaju postati dio neke bolje priče. Njihova ordinacija suvremeno je opremljena, nudi novitete na ovome području te se bračni par nada kako će i njihova ordinacija obiteljske medicine postati inspiracija drugima sa sličnim idejama.


Prema posljednjim podacima, u Rijeci nedostaje ordinacija obiteljske medicine i jedan od razloga nezadovoljstva pacijenata jest nezadovoljstvo primarnom zdravstvenom zaštitom dok su liječnici obiteljske medicine pod velikim pritiskom.


O razlozima povrtaka te budućnosti ordinacije u Rijeci doktor Ivor Ković razgovarao je s Oliverom Vinković:

Ivor Ković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.