Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kakvo će biti hrvatsko predsjedanje Vijećem Europe 2020.?

20.10.2018.

13:58

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U Rijeci traje trodnevna konferencija Akademije za politički razvoj ususret hrvatskom predsjedanju Vijećem Europe 2020. godine. Prioriteti će nam biti gospodarski rast, zapošljavanje, prometna i energetska povezanost, sigurnost, jačanje granica i proširenje EU.

Iako novinarima nije dopušteno pratiti tijek konferencije, za izjavu smo u stanci sjednice zamolili državnu tajnicu za EU poslove pri Ministarstvu vanjskih poslova i europskih intergracija Andreju Metelko Zgombić. Kaže da Hrvatsku prvi put čeka jedan tako zahtjevan projekt, a predsjedanje Vijećem Europe ima i svoje prioritete.

"Rast, zapošljavanje, borba protiv demografske depopulacije, povezanost - prometna i energetska jer Hrvatska na rubu Europske unije nije imala priliku uključiti se u sve te tijekove. Na tome ćemo ustrajati. Na sigurnosti također, vanjskoj i unutarnjoj, na širenju Schengena, na jačanju naših vanjskih granica, a i proširenje EU bit će u prioritetima kada Hrvatska bude predsjedala Vijećem EU", rekla je državna tajnica.

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.