Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kakvu zdravstvenu uslugu dobivaju gosti Crikveničko-vinodolske rivijere?

05.07.2020.

15:03

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Nešto kasnije nego ranije, te u manjem broju, početkom srpnja u Primorsko-goranskoj županiji otvorene su turističke ambulante. Turisti ih mogu koristiti u Opatiji, Crikvenici, Njivicama, Krku, Baški, Rabu i u Malom Lošinju. Kakvu zdravstvenu uslugu dobivaju gosti Crikveničko-vinodolske rivijere?

Slabije punjenje proračuna uzrokovano koronavirusom te manjak medicinskog kadra, kumovali su da, za razliku od prethodnih godina, turisti koji ljetuju na području Doma zdravlja Crikvenica, a koji obuhvaća gradove Novi Vinodolski i Crikvenicu, te općinu Vinodolsku, mogu koristiti samo jednu ambulantu i jedan tim smješten u Crikvenici.

Na žalost, turistička ambulanta u Novom Vinodolskom ostala je ovog ljeta zatvorena. No, problema ne bi trebalo biti, osim što će svi koji budu imali potrebe morati potegnuti u Crikvenicu ili se, u radno vrijeme, javiti u ordinacije opće medicine u Novom Vinodolskom, Bribiru i Crikvenici.

Hrvatski turisti i domicilno stanovništvo usluge neće plaćati, dok će strani turisti plaćati, ali će na osnovi izdanog računa za medecinske usluge moći dobiti refundaciju u svojoj zemlji, rekla nam je kordinatorica Doma zdravlja Crikvenica Adrijana Gašparović Brnčić.

Ambulanta u Crikvenici radit će svaki dan osim utorka, ali što je najvažnije svake subote i nedjelje u osmosatnom radnom vremenu. Poslušajte:

Turistička ambulanta Crikvenica, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.