Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kalendar "Morski pas 2016." - sav prihod za napuštene lajavce

13.11.2015.

13:17

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Morski psi slikani u istoimenoj akciji ljetos na Brajdici zvijezde su kalendara koji već četvrtu godinu zaredom izdaje udruga Traži se prijatelj u suradnji s riječkim fotografom Petrom Fabijanom. Stranice novoga kalendara krasi 13 najfotogeničnijih lajavaca.

U prodaji je kalendar Morski pas 2016. fotografa Petra Fabijana i udruge Traži se prijatelj. Fotografije na kalendaru snimljene su za vrijeme humanitarne akcije Morski pas, ovoga ljeta, četvrti put zaredom, na plaži za pse na Brajdici. Vlasnici pasa tako dobivaju profesionalne podvodne fotografije njihovih ljubimaca, a ujedno se prikuplja novac za udrugu koja se bavi zaštitom i udomljavanjem napuštenih životinja.

Trinaest najfotogeničnijih pasa krasi stranice ovoga kalendara koji se prodaje po 40 kuna. Može se kupiti na štandu ispred glavne pošte na Korzu svake subote od 9 sati, na internetskoj stranici udruge Traži se prijatelj, u Mosquito baru u Kostreni, Veterinarskoj ambulanti Njuška, Slici u Tower centru, u slastičarnici Cukerin, salonu za njegu pasa Happy paw te Skalar zoo shopu.

Kalendar možete nekome dati kao božićni poklon za lajavu 2016., a ujedno činite i dobro djelo. O Morskome psu 2016. razgovarali smo s Martinom Manestar iz udruge Traži se prijatelj i fotografom Petrom Fabijanom:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.