Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kalendar: Riječki dečki 2020. su riječki policajci

03.12.2019.

15:37

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Filip Gržinčić / Udruga Riječki dečki

Foto: Filip Gržinčić / Udruga Riječki dečki

Foto: - / -

Vrijeme je da razmislite o kupnji kalendara za iduću godinu, a jedna od mogućnosti što se nudi je novo izdanje kalendara Riječki dečki. Autor fotografija je Filip Gržinčić, a na stranicama kalendara je 12 riječkih policajaca.

Na Fejsbuku se kalendar već prodaje, a od 10. prosinca ćete ga, po cijeni od 50 kuna, moći kupiti na Jadranskom ili Koblerovom trgu.

Riječ je o 24. izdanju humanitarne akcije u organizaciji Udruge Riječki dečki, a prihod od prodaje tisuću primjeraka kalendara namijenjen je Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Ovo je prvi slučaj u Hrvatskoj da su pripadnici neke policijske uprave na ovakav način sudjelovali u nekoj humanitarnoj akciji.

Predstojnica Klinike za pedijatriju dječje bolnice Kantrida Jelena Roganović tumači što će se se nabaviti novcem pirkupljenim od prodaje kalendara, a tko su riječki dečki - poslušajte više:

12 riječkih veličanstvenih za nabavku robota koji pomaže u učenju, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.