Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kamo za vikend? Sport, glazba i gastronomija kroz niz događanja u Rijeci

23.08.2019.

13:08

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Vikend u znaku sporta, glazbe, gastronomije i dobre zabave očekuje vas sutra i prekosutra u Rijeci. Na Kantridi ćete moći sudjelovati u humanitarnom plivačkom maratonu, Harteru će posjetit niz renomiranih DJ-eva, a na Trsatskom kaštelu čeka vas kombinacija domaće kuhinje i glazbe.

5. Humanitarni plivački maraton na Kantridi

U subotu, 24. kolovoza, posjetite plažu Igralište na kojoj će se održati 5. Humanitarni plivački maraton udruge Koga briga.. na dionici od Empeduja beach bara na Biviju do Morskog prasca na Kantridi. Nakon uspješnih humanitarnih akcija nastavlja se akcija prikupljajanja novčanih sredstva za nabavu četiri lokomata. Lokomati su rehabilitacijski uređaji koji pomažu u vraćanju funkcionalnosti donjih ekstremiteta odraslih i djece.

Prijavit se možete u beach baru Morski prasac 24. kolovoza od 14 do 16 sati. Start maratona, dužine 2.5 km, zakazan je za 17 sati, a maraton nije natjecateljske prirode i mogu sudjelovati ljudi različitih plivačkih sposobnosti. Kotizacija iznosi 50 kn (ili više po volji), a svaki sudionik će dobiti majicu Koga briga.., vreću sa startnim brojem za stvari koje se vraćaju na cilj, okrijepu, voće, porciju sardelica i zabavu uz koncert iznenađenja.

5. Humanitarni plivački maraton "Od Prasca do Prasca" dio je programa Kultura življenja unutar projekta Kantrida FKK 2020 - Europski kvart kulture. Nositelj programa Kultura življenja je humanitarna udruga Koga briga.. u suradnji s brojnim partnerima.

Hartera Revisited party 

U kasnim večernjim satima čeka vas prava glazbena poslastica na lokaciji bivše riječke Tvornice papira. Hartera Revisited party pleše na trima podijima, a uz niz glazbenih selektora u Rijeku dovodi i cijenjenu talijansku DJ-icu Elenu Combi koja će predstaviti svoj anarhistički ukus za odabir glazbe. Svoj nastup zakazali su i DJ–ica Dr. Rubinstein, Joma Maja, Bronski, Igorritza, Life4Funk, Boo Dale, Kasja i Marko Vuković.

Party u Harteri održava se u sklopu Ciklusa Furioza Rijeke EPK koji predstavlja glazbenice i glazbu koju stvaraju žene, one koje pomiču granice, izazivaju žanrove i grade nove, uzbudljive glazbene svjetove. Ovim ciklusom Europska prijestolnica kulture skreće pažnju publike na hrabre žene u glazbi, žene koje stvaraju s porukom i mijenjaju svijet.

Taste & Music

Manifestacija Taste & Music koja izvrsnom kombinacijom kvarnerske kuhinje i glazbe svake godine privlači sve veći broj posjetitelja na Trsatski kaštel održat će se ove nedjelje, 25. kolovoza s početkom u 20 sati. Renomirani restorani iz Rijeke i okolice zaduženi su za pripremu kvarnerskih specijaliteta, koji će se poslužiti na nekoliko lokacija Trsatskog kaštela. Prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev i obronke Učke zasigurno će upotpuniti ukupan doživljaj svih posjetitelja.

Za izvrsnu glazbu ove godine pobrinut će se klapa Šufit poznata po svom hitu "Ne diraj moju ljubav", koja će oduševiti sve zaljubljenike u klapsku glazbu. Večer ugodna oku, nepcu i uhu i ovog je ljeta nezaobilazan event za sve ljubitelje odlične hrane i izvrsne glazbe.

Ulaznice se mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskom kaštelu, u Dallas music shopu te putem sustava mojekarte.hr i prodajne platforme rijekamarketplace.com.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.