Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:04 / 15.04.2015.

Autor: Boris Kanazir

Kampus: sanacija fasade zgrade Odjela u potrazi za izvođačem

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Sveučilišnom kampusu na Trsatu naveliko se radi. Dva od tri nova studentska paviljona već imaju prvi kat, a ponovno će se raditi i na postojećim zgradama. Ovih dana Sveučilište u Rijeci raspisat će natječaj za izvođača koji će temeljito sanirati fasadu zgrade sveučilišnih odjela.

Zbog loše izvedene samoventilirajuće fasade koju je nekoliko puta čupala orkanska bura, zgrada odjela još nema ni uporabnu dozvolu. Uskoro bi i taj problem trebao biti riješen, kaže rektor riječkog sveučilišta Pero Lučin.

Sanacija fasade čiji su dijelovi često letjeli Trsatom dugo se pripremala, angažiran je i stručnjak za taj tip fasada te će, zapravo iznova, puno kvalitetnije, biti izvedena samoventilirajuća fasada, što bi Sveučilište u Rijeci trebalo koštati oko šest milijuna kuna.

Očekuje se da će najproblematičniji dijelovi zgrade - zapadna i istočna strana nebodera - novu fasadu dobiti tijekom ljeta.

Istraživanja u laboratorijima sveučilišnih odjela za biotehnologiju, fiziku, matematiku i informatiku koji su nedavno dobili najsuvremeniju opremu odvijat će se nesmetano tijekom svih tih radova. Poslušajte izjavu rektora Lučina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.