Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kanal Ri slavi rođendan i prikuplja pomoć za Socijalnu samoposlugu

26.11.2015.

13:59

Autor: Ivica vrkić, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kanal Ri će 16. rođendan obilježiti Drugim humanitarnim boćarskim turnirom ove subote 28. studenog u Boćarskom domu Hrastenica na Čavlima na kojemu će nastupiti poznata lica Rijeke. Svi zainteresirani mogu sudjelovati na turniru u briškuli i trešeti, a prijave se primaju na mjestu događaja.

U subotu će se u Hrastenicama jesti gulaš i palenta kumpirica što ih pripremaju Grobnički dondolaši i Udruga Palentar. Iza 16 sati slijede još tri sata svirke Emanuela KovačićaIvana Radeka i Dominika Heštera. Sav prihod namijenjen je korisnicima riječke Socijalne samoposluge.

Lidija Šušak je u ime organizatora istaknula da su se za Socijalnu samoposlugu odlučili jer su sigurni da će baš tako pomoć stići do najviše ljudi, odnosno do onih kojima je najpotrebnija. I to na vrijeme da blagdanski paket bude izdašniji nego što bi inače bio.

Prošle godine bio je veliki odaziv sportaša, glazbenika, političara, liječnika, turističkih djelatnika, novinara. Proslavljeni rukometaš i olimpijac Mirza Džomba najavio je da će doći ponovno jer je prošle godine "...bilo sve odlično, prije svega fantastična atmosfera."

Elida Verunica podsjetila je da Socijalna samoposluga postoji pet godina i trenutno skrbi za oko 700 obitelji koje dolaze po pakete, oko 3500 korisnika. Najviše im nedostaje ulje, šećer, brašno, konzerve i općenito trajna hrana. Kad god im pomogli, dobro će im doći.

Prošle godine je na Prvom humanitarnom turniru Kanala Ri prikupljeno oko sedam tisuća kuna. Ove je godine Općina Čavle već uručila donaciju Socijalnoj samoposluzi za njezinih 700 redovnih korisnika u iznosu od tri tisuće kuna.

Upućujemo iskrene čestitke za rođendan kolegama Kanala Ri u čije ime na humanitarnu feštu poziv upućuje novinar i urednik ove riječke televizijske kuće Larry Ambrozich:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.