Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Kao da je bila nekad": opsežno djelo Dušana Vesića o Margiti Stefanović

06.12.2018.

11:20

Autor: Ivica Vrkić

Foto. GKRi

Foto. GKRi

Foto: - / -

"Margita - kao da je bila nekad" knjiga je beogradskog novinara Dušana Vesića što će biti predstavljena ovog petka 7. prosinca u 18 sati u trsatskom ogranku Gradske knjižnice Rijeka, a program će moderirati Vava Simčić

Riječ je o knjizi koja se bavi životom nekadašnje klavijaturistice kultne jugoslavenske rock grupe "Ekatarina Velika" Margite Stefanović čija je tragična životna sudbina ispisana na gotovo 350 stranica teksta i fotografija.

Za nastanak ovog opsežnog djela Dušanu Vesiću je trebalo samo devet mjeseci, budući da je vršnjak Margite Stefanović i da je njenoj životnoj i umjetničkoj priči svjedočio u realnom vremenu.

Vesić je rođen u Beogradu 1959. godine i jedan je od najutjecajnijih jugoslavenskih rock novinara osamdesetih. Radio je kao urednik u časopisima Rock i Pop Rock, organizator koncerata, izvršni producent te autor osam dokumentarnih televizijskih serija i filmova, među kojima je i "EKV - Kao da je bilo nekad".

Ovo je njegova prva, a nada se i posljednja knjiga o Margiti Stefanović i grupi Ekatarina Velika, o čemu je uoči promocije u Rijeci s njim razgovarao Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.