Hrvatski radio

Radio Rijeka

Karamarko na Rabu: Svaka pobjeda na lokalnim izborima je uspjeh

03.03.2015.

20:06

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je sudjelovao na predizbornom skupu HDZ-a u Rabu, uoči tamošnjih lokalnih izbora koji će se održati u nedjelju.

Rekao je kako mu se čini da se predsjednik bosanskohercegovačke stranke Demokratske fronte Željko Komšić uključio u predizbornu kampanju u Hrvatskoj. Odgovarajući na novinarsko pitanje, Tomislav Karamarko je poručio da bi ta stranka i njezin predsjednik, koji ga optužuju za uplitanje u unutarnja pitanja BiH, trebali još jednom pročitati što je napisao u pismu potpore Hrvatskom narodnom saboru koji je na subotnjem zasjedanju u Mostaru razmatrao položaj hrvatskog naroda u BiH i usvojio deklaraciju kojom se zalaže za federalizaciju BiH.

Na pitanje stoji li HDZ iza teze o nužnosti devalvaciji kune što je premijer Zoran Milanović danas, također na Rabu, ocijenio štetnim, Karamarko je kazao da je jučer Hans-Werner Sinn s njemačkog instituta IFO govorio o općoj slici, statusu eura u Europi i komparativnom prikazu raznih zemalja te da o tome uopće nije bilo riječi. Sama devalvacija ne donosi ništa ako nema strukturnih reformi, rekao je.

Komentirajući na novinarski upit ideju Milanovića da se raspiše referendum o istraživanju nafte i plina na Jadranu, Karamarko je kazao da on ima pravo na to i dodao da Milanović u zadnje vrijeme plasira ono što mu može pomoći u njegovom statusu i imidžu jer ulazimo u predizborno vrijeme. Na pitanje o njegovu osobnom stavu o tim istraživanjima, rekao je da bi trebalo odvagnuti što je važnije - turizam od kojeg dobro živimo ili ići u neku avanturu. "Ja sam da sačuvamo naše prirodne potencijale i turizam", rekao je predsjednik HDZ-a.

Govoreći o lokalnim izborima u Rabu i drugim jedinicama lokalne samouprave sljedeće nedjelje, kazao je da mogu biti indikator rezultata na parlamentarnih izborima, ali i ne moraju. Sve što HDZ osvoji više od vlasti u tri ili četiri jedinice lokalne samouprave smatrat ćemo uspjehom, istaknuo je Karamarko.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.