Hrvatski radio

Radio Rijeka

Karamarko na Sveučilištu: Razvijena Rijeka znači razvijanje cijele zemlje

07.04.2016.

12:31

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Politici i stranačkim podjelama ovdje nema mjesta, razvijena Rijeka znači razvijanje cijele zemlje, rekao je potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko supotpisujući ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt prve faze studentskog smještaja u Rijeci.

Vlada će uvijek poduprijeti kvalitetne projekte kao što je ovaj, rekao je Tomislav KaramarkoZa izgradnju i uređenje triju paviljona, odnosno u prvoj fazi ulaganja, izdvojeno je 178,5 milijuna kuna, a prvi studenti moći će useliti u rujnu ove godine. S obzirom da je do sad u Rijeci bilo samo 650 kreveta, ovih novih 754 uvelike će olakšati boravak, posebice studenata lošijega materijalnog statusa.

O spekulacijama da će smještaj biti jedan od skupljih u Hrvatskoj, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar kaže: "To ćemo vidjeti. Ono što je sigurno jako dobro jest to što se bitno popravlja studentski standard. Smatram da Vlada pokazuje iznimnu socijalnu osjetljivost prema studentskom standardu."

Ugovor o dodjeli bespovratih sredstava za studentski smještaj u Rijeci došao je supotpisati i potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko, uvjeravajući kako će Vlada i dalje podržavati značajne projekte, bez obzira na političke i stranačke podjele.

"Ovo je dokaz da se može, i mi smo s posebnim guštom participirali. Mi ćemo i dalje s posebnim guštom participirati, iako ja ne znam što sve trebam potpisati, ali budite uvjereni da će ulaganje u znanost, u školstvo, u znanje i mlade ljude biti još bolje i kvalitetnije. I pustimo politiku i stranačke podjele. Ono što je bitno jest kvaliteta života, to je kvaliteta školovanja i pripremanje Hrvatske da doista jednoga dana postane zemlja znanja."

Vlada je spremna podržati Rijeku u još dva vrlo važna projekta: kao Europsku prijestolnicu kulture te za organizaciju Europskih sveučilišnih igara. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.