Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Karlovačko RockOff" ove godine i u Rijeci

09.08.2017.

10:42

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Karlovačko RockOff" - Festival novog zvuka ove će godine, uz Zagreb, prvi put posjetiti Rijeku i Split, a u četvrtoj sezoni festivala zamišljenog kao platforma za veći medijski, diskografski i koncertni proboj kvalitetne "rock" i "off" glazbe u četiri će finalne večeri nastupiti 18 bendova.

Proteklih godina, "Karlovačko RockOff" - Festival novog zvuka stvorio je platformu za sve bendove koji svoj rad i svoju glazbu žele na kvalitetan način prezentirati široj publici, a 'vjetar u leđa' dosad su osjetili glazbenici poput MORT-a, Rezervi, Sare Renar, Grette, Mangroovea i mnogih drugih, stoji u najavi Festivala.

Ove jeseni očekuje nas četvrta sezona "Karlovačko RockOff" festivala koja će, uz Zagreb, prvi put posjetiti Rijeku i Split.

Stručni članovi žirija Damir Martinović Mrle (Let3), Lada Furlan Zaborac (Bambi Molesters), Alen Marin (Kojoti), producent Denis Mujadžić Denyken te direktor festivala Hrvoje Horvat ove su godine odabrali čak 18 finalista, koji će se kroz četiri finalne večeri boriti za ulazak u superfinale ovogodišnjeg festivala.

Cilj ovogodišnjeg izdanja festivala je veća zastupljenost regionalnih bendova i mjesta za svirku - Rijeka i festival Hartera zajedno će 30. rujna ugostiti jednu finalnu večer "Karlovačko RockOff" festivala i dokazati da i "grad koji teče" i dalje s pravom nosi status najrokerskijeg grada.

U Rijeci nastupaju bendovi Dno, Mirna, The Miceks, Manntra i Scarlet Notes. Nakon Rijeke, festivalska karavana preselit će se 6. listopada u Split, a dvije finalne večeri održat će se 12. i 19. listopada u zagrebačkom klubu Katran.

Ideja je festivala preseliti kvalitetnu "rock" i "off" glazbu "iz garaža i podruma" na medijske, digitalne i klupske pozornice, a dobrodošli su svi žanrovski pritoci suvremenog zvuka: rock nihilisti, pop stilisti, kantautori, elektronika, nabrijani gitaristički bendovi, hip hop, etno ezoterija ili nešto treće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.