Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Kašetica" primorsko-goranska u travnju na 2. sajmu Agro Terra Istra u Pazinu

28.03.2023.

14:05

Autor: Neva Funčić

Kašetica PGŽ

Kašetica PGŽ

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Kašetica Primorsko-goranska nastupit će na 2. sajmu poljoprivrede Agro Terra Istra u Pazinu od 14. do 16. travnja, najavljeno je danas u Rijeci.

U Pazinu očekuju oko 120 izlagača poljoprivrednih proizvoda i opreme, a na štandu Kašetice će biti predstavljeni autohtoni proizvodi čak 130 primorsko-goranskih proizvođača.


Sajam Agro Terra Istra je u svom prvom izdanju okupio više od sto izlagača, a ove godine je za vikend nakon Uskrsa najavljeno čak 120 izlagača, u dvorani i oko nje, najavio je direktor sajma Marko Londero.


Vanjski prostor od više od 6000 četvornih metara već je popunjen, a u 1200 četvornih metara dvorane ima još mjesta za obrtnike koji se žele prijaviti.


Predsjednik Ceha za poljodjelstvo Obrtničke komore Istarske županije Dean Matić istaknuo je da svojim članovima s polovinom iznosa sufinanciraju najav izlagačkog prostora, kako bi potaknuli raznovrsnost.


Pročelnik odjela za poljoprivredu Istarske županije Ezio Pinzan rekao je kako je sajam nadogradnja dobre suradnje susjednih županija, dok je Mladen Brajan, pročelnik za poljopripredu Primorsko-goranske županije rekao da se kvarnerski i goranski poljoprivredni proivođači ne mogu natjecati količinom, ali mogu konkurirati raznovsnošću i kvalitetom.


Na štandu "Kašetice" primorsko-goranske predstavit će se njih 130 te OPG Zanoškar s proizvodima od meda i OPG Vučemilović s proizvodima od lavande.


Ulaz na pazinski sajam je besplatan, a posjetitelje očekuju noviteti poljoprivrednih proizvoda, vrtni centar te sva potrebna oprema i alati, najavio je Londero te pozvao poljoprivrednike i sve slušatelje u srce Istre.


Poslušajte:


Agro Terra

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.