Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kastavska oporba protiv simbioze trgovačkog centra s jaslicama

29.07.2015.

13:31

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oporbeni vijećnici Gradskog vijeća Kastva protive se usvajanju Sporazuma između Grada i tvrtki TRE-INVEST i B.B. kojim bi se Kastav obvezao na kupnju poslovnog prostora za potrebe jaslica u još neizgrađenom trgovačkom centru na Šporovoj jami. Žele da se ta točka skine s dnevnog reda predstojeće sjednice.

Prestavici koalicije HDZ-HSS-HDS, Akcije mladih i nezavisni vijećnik Marin Rančić nemaju ništa protiv trgovačkog centra i jaslica, ali imaju protiv načina na koji se sporazum pokušava provesti u djelo.

Vjeruju da postoje bolja prostorna, prometna i financijska rješenja, ustvrdili su na današnjoj konferenciji za novinare. Trgovački centar, primjerice, mogao bi biti izgrađen u zoni Žegoti ili u naselju Rubeši.

Za jaslice bi se moglo pronaći i drugačije rješenje. Na primjer, za nedavnu adaptaciju prostora Doma braće Vlah u vrtić za 40 djece utrošeno je 360 tisuća kuna, a ovako bi se za jaslice kapaciteta 80 djece utrošilo 13,5 milijuna kuna. Oporba smatra da su jaslice u ovoj situaciji samo mamac pozitivnog mišljenja javnosti prema predloženom projektu.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.