Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Katarina line" donirala 30 tisuća eura udrugama osoba s Down sindromom

27.10.2017.

14:58

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka i dubrovačka udruga osoba s Down sindromom dobile su donaciju u iznosu od 30 tisuća eura od turističke agencije Katarina line koja ove godine obilježava 25 godina postojanja. Svaka je od dviju udruga dobila 15 tisuća eura.

Donacija od 15 tisuća eura, odnosno 112 tisuća 500 kuna i simbolična 21 lipa, svečano je predana danas riječkoj udruzi "Down - Rijeka 21".

"Mi ćemo ta sredstva apsolutno iskoristiti u prave svrhe. Radit ćemo na inkluziji, integraciji, kvaliteti života i rada djece, obitelji i cijele zajednice", rekla je predsjednica riječke udruge Mila Čuljak. 

"Ostvarili smo 29 tisuća 989 putnika, odlučili smo to zaokružiti na 30 tisuća eura i podijeliti iznos na 15 tisuća eura po udruzi, odnosno 112 tisuća 500 kuna i 21 simboličnu lipu", ističe predstavnica agencije "Katarina line" Anamaria Haupfeld Švajcer.

Riječka udruga "Down Rijeka 21" broji 146 članova s područja Primorsko-goranske županije, odnedavno je u novim prostorima u Užarskoj ulici 2 u Rijeci.

Turistička agencija "Katarina line" odlučila je svojih 25 godina proslaviti tako što su od ovogodišnjih putnika koji su krstarili Jadranom, a bilo ih je gotovo 30 tisuća, izdvojili po euro za svakog, prikupili 30 tisuća eura i iznos podijelili u humanitarne svrhe, odnosno riječkoj i dubrovačkoj udruzi osoba s Down sindromom.

Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.