Hrvatski radio

Radio Rijeka

Katarina Peović: Rijeka bi mogla ostati bez javnog gradskog prijevoza

11.06.2020.

12:43

Autor: Iva Pavletić Crnić

Foto: Iva Pavletić Crnić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Iva Pavletić Crnić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U Rijeci je drastično srezan broj dnevnih linija javnog gradskog prijevoza što ukazuje na problem koji bi ovaj grad mogao ostaviti gotovo sasvim bez javnog prijevoza, rekla je u četvrtak Katarina Peović.

Nakon krize izazvane koronavirusom država je financirala samo određene tvrtke. Poduzetništvo je u Rijeci na klimavim nogama te se proračun, iz kojeg se financira javni gradski prijevoz, sve slabije puni.

Katarina Peović za taj je problem prozvala i gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela. Grad Rijeka sudjeluje samo s 30 posto u sufinanciranju javnog gradskog prijevoza, dok primjera radi, Maribor to čini sa 70 posto, istaknula je Peović.

Cijena karte u Rijeci je jedna od najskupljih, a gradonačelnik Obersnel poziva građane da se više voze gradskim prijevozom i da više troše na karte, upozorila je Peović.

Poslušajte izjavu nositeljice liste zeleno-lijeve koalicije stranaka okupljenih oko Radničke fronte za 8. izbornu jedinicu:

Katarina Peović: Ljudi u Rijeci moraju imati javni prijevoz, pripremila Iva Pavletić Crnić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.