Hrvatski radio

Radio Rijeka

Katica Hauptfeld iz Opatije proglašena menadžericom godine

23.05.2016.

17:06

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatijka Katica Hauptfeld, osnivačica i direktorica turističke agencije Katarina line, proglašena je menadžericom godine. U povodu Svjetskog dana poduzetnica, nagradu je dodijelila Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG.

Osim Katice Hauptfeld, koja vodi turističku agenciju što svake godine s pedeset brodova organizira krstarenja Jadranom za 35 tisuća turista, nagrade su dobile i Vesna Grubešić te Irena Orlović.

Vesna Grubešić je proglašena poduzetnicom godine kao osnivačica obiteljskog obrta za preradu kravljeg i ovčjeg mlijeka i mliječnih proizvoda iz Marčane u Istri. Poduzetnica u kategoriji socijalnog poduzetništva je Irena Orlović koja je kao roditelj djeteta s poteškoćama u razvoju, uvidjela da u Hrvatskoj nedostaje literature koja bi pomagala roditeljima u sličnoj situaciji, pa je okupila stručni tim i pokrenula izdavačku kuću Harfa.

Zahvalivši na priznanjima, sve su tri nagrađene poduzetnice istaknule kako su u posao krenule same, odnosno samo uz potporu svojih obitelji, uglavnom supruga, ali da se trud isplatio. Ako vjerujete u svoj san, onda će se on i ostvariti, poručile su mladim ženama koje razmišljaju o poduzetničkim vodama.

Predsjednica Udruge KRUG Sofija Šmitran podsjetila je da je ovo 15 dodjela godišnjih nagrada za poduzetnice, a da je udruga osnovana pet godina ranije s glavnim sloganom "Same smo nevidljive, zajedno smo nepobjedive".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.