Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kaubojsko selo Roswell i špilja Vrelo od subote otvoreni za posjetitelje

16.04.2021.

15:02

Autor: T. Petrović Čemeljić

Epidemiološke mjere provodit će se u Roswellu... (Foto: Tourist info Fužine)

Epidemiološke mjere provodit će se u Roswellu... (Foto: Tourist info Fužine)

Foto: - / -

Kaubojsko selo Roswell pokraj Fužina otvara svoja vrata posjetiteljima u subotu 17. travnja, a do ljetne sezone radit će vikendom i blagdanima od 11 do 17 sati, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i uputa Županijskog stožera Civilne zaštite.

Kaubojsko selo Roswell poznato je po kulisama korištenima za snimanje kultnog filma "Winnetou", nastalog prema popularnim romanima njemačkoga književnika Karla Maya

Uz uživanje u prirodi i šetnicama prilagođenima svim dobnim skupinama, posjetitelji mogu upoznati i jedinstvenu podzemnu prirodnu arhitekturu u špilji Vrelo, koja također radi vikendima i blagdanima, i to od 11 do 15 sati. 

Ove nedjelje će kroz Fužine protutnjati i stara vojna terenska vozila - Jeep Willys, Fiat Campagnola, Land Rover, godišta 1943.-1970., što će svakako biti još jedna atrakcija. Stara terenska vozila bit će parkirana u središtu Fužina. 

Odjel za turizam Općine Fužine savjetuje posjetiteljima da se slojevito i toplo odjenu uz prigodnu obuću jer vremenske prilike više su zimske nego proljetne.

Ujedno mole posjetitelje za pridržavanje mjera stožera. Dezinficijensi za ruke dostupni su na više lokacija, a ugostiteljski objekti nude dostavu i preuzimanje hrane i pića.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici Tourist info Fužine

...kao i u špilji Vrelo (Foto: Tourist info Fužine)

...kao i u špilji Vrelo (Foto: Tourist info Fužine)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.