Hrvatski radio

Radio Rijeka

KBC Rijeka dobio novi uređaj za magnetsku rezonanciju

30.04.2019.

12:36

Autor: Olivera Vinković

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U KBC-u Rijeka danas je pušten u rad novi uređaj za magnetsku rezonanciju. Riječ je o suvremenom uređaju snage 1 i pol tesla koji omogućava izvođenje svih magnetskih tehnika koje pokrivaju potrebe bolnice.

Sredstva za nabavku uređaja u vrijednosti 7 milijuna i 150 tisuća kuna osiguralo je Ministarstvo zdravstva iz projekata EU fondova. Pojačanim radom na novom MR-u očekuje se povećanje obima pretraga za 30 posto, a time i smanjenje liste čekanja.

"Mislim da je ovo sada veliki napredak, investicija otprilike 7,2 milijuna kuna omogućit će da će liste čekanja značajno skrate. One su baš za magnetsku rezonanciju u KBC-u kritične, čeka se gotovo godinu dana i želimo s ovim aparatom riješiti situaciju da naši građani mogu pravovremeno obaviti ovu pretragu", rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

"Ovo je samo jedno u nizu onoga što KBC Rijeka dobiva. Dakle, i dnevna bolnica, i objedinjeni Hitni prijam i CT, i angiografija i koronarografija, i amografija - to su sve uređaji koji su u zadnju godinu dana nabavljeni za KBC Rijeka, a sada smo uspjeli osigurati i novi magnet", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić. Poslušajte:

Štimac i Kujundžić o novom MR uređaju, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.