Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:24 / 08.01.2018.

Autor: Josip Krmpotić

KD Čistoća: ne bacajte drvca u okoliš, prikupljanje traje do 18. siječnja!

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Komunalno društvo "Čistoća" od danas je krenulo u organiziranu akciju prikupljanja božićno-novogodišnjih drvca i to po mjesnim odborima grada Rijeke. Prvoga dana to su Brajda - Dolac, Luka, Mlaka i Potok te Grad Kraljevica.

Akcija će trajati sve do 18. siječnja, a raspored prikupljanja možete naći ovdje. Ukoliko imate vremena, vaša drvca možete i sami donijeti u reciklažna dvorišta u Mihačevu dragu ili pak na Pehlin i to svim danima osim nedjeljom - u Mihačevu dragu od 8 do 20 sati, a na Pehlin od 10 do 17 sati.

Komunalci mole građane za suradnju koja podrazumijeva da drvca ne bacate u okoliš, ne odlažete u posude za preostali otpad, niti one za odvojeni otpad i na tome su vam zahvalni. Zadovoljni dosadašnjim iskustvima u "Čistoći" pojašnjavaju i daljnju sudbinu naši donedavnih kućnih ukrasa. "Svake godine je manja količina drvca koje mi prikupimo i odvezemo u reciklažna dvorišta. Postupamo s njima ekološki vrlo prihvatljivo, znači mi ih prikupimo, zdrobimo i predamo ovlaštenim uporabiteljima koji od njih rade sječku za ogrjev za različite energane i slične namjene", govori Marina Babić Brusić iz KD Čistoće.

Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.