Hrvatski radio

Radio Rijeka

KD Kozala: Bivši sindikalist i otac četvero djece dobio izvanredni otkaz

06.07.2016.

14:11

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dok se Riječani žale na godišnju komunalnu naknadu za održavanje grobnog mjesta u visini od 300 kuna, što Rijeku svrstava među najskuplje gradove u Hrvatskoj, bivši sindikalni povjerenik Dejan Dukić u KD Kozala je dobio izvanredni otkaz jer je, kako mu je rečeno, napravio tešku povredu radne obveze.

Nekadašnji sindikalist i djelatnik Komunalnoga društva "Kozala" Dejan Dukić dobio je izvanredni otkaz u riječkome pogrebnom poduzeću jer se, kako je ispričao danas novinarima, potukao s kolegom izvan radnoga vremena, ispred poduzeća, zbog neriješenih sindikalnih pitanja.

"Meni sada ne preostaje ništa drugo, jer imam veliki problem - imam četvero malodobne djece i suprugu koja jedina radi za tri tisuće kuna - nego da uzmem djecu za ruku i odem pred Grad. Što drugo mogu, od čega ću živjeti?", pita se Dukić.

Slučaj je na sudu, a u KD "Kozala" provodi se unutarnja kontrola. Dukića su podržali čelnici Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, a njegov predsjednik Bruno Bulić kaže da je tražio razgovor s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, ali bez rezultata. 

Na novinarsko pitanje kako komentira nedavno poskupljenje komunalne naknade za građane, koje po novome godišnje iznosi 300 kuna, Bulić kaže: "Apsolutno stajem na stranu građana. Nikakvih elemenata nema da bi poskupjeli usluge, prema tome, neka Uprava društva, odnosno Nadzorni odbor, građanima kažu koji su se to ulazni troškovi povećali? Ja mogu reći da su plaće radnicima smanjili, po nekakvim procjenama za 10 do 15 posto, a kasnije nikada nisu dali analizu zašto. Mislim da je problem u njihovoj nezasitnosti na teret građana", kaže Bulić.

Osim ako na groblju nemate mauzolej, ni u jednome gradu u Hrvatskoj naknadu za održavanje grobnoga mjesta nećete platiti 300 kuna, kao što je slučaj u Rijeci. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.