Hrvatski radio

Radio Rijeka

Keno Beljulji, djelatnik KD Čistoća: Svoj posao radim s puno ljubavi!

19.01.2019.

15:24

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Ćenan Beljulji Keno u studiju Radio Rijeke (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka)

Ćenan Beljulji Keno u studiju Radio Rijeke (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Skroman, simpatičan, uvijek veseo te spreman pomoći svakome - takav je Ćenan Beljulji, zvani Keno, djelatnik KD Čistoća. U Čistoći radi 20 godina, od čega 15 godina u Kastvu. Zbog velikog truda i zalaganja te prisnog odnosa s građanima, zaslužio je priznanje "Kastavac mjeseca" za prosinac 2018.

Ćenan Beljulji Keno, po struci konobar, radio je u ugostiteljstvu u svojim dvadesetima, kao sezonac. Nakon rata više nije mogao naći posao u toj struci u Rijeci. Govorili su mu da, zbog toga što je pripadnik romske nacionalne manjine, nije poželjan te da će im zbog njega pasti promet. Tada je Keno odlučio potražiti drugi posao, bilo kakav, kaže, i zaposlio se u Čistoći gdje je ostao do danas.

"Mislio sam da će to biti privremeno, no evo me ovdje već 20 godina. Jako volim svoj posao i radim ga sa zadovoljstvom. Nikada nikome nisam rekao ne, nikada nisam nikoga odbio, svakome pomognem, učinim sve što je u mojoj moći da pomognem, pogotovo kada su stariji i nepokretni ljudi u pitanju jer na njih sam posebno osjetljiv", kaže Keno koji obavlja posao odvoza glomaznog otpada i kartona te rado sudjeluje u rješavanju komunalnih problema na području grada Kastva.

Nedavno je završio i Prometnu školu te položio za profesionalnog vozača motornog vozila. Na taj se korak odlučio sam, ponukan željom za napredovanjem jer kaže da voli učiti i da je znanje ono što nas gura naprijed. "Govorili su mi da ne mogu napredovati jer nemam C kategoriju, pa sam je odlučio dobiti", smije se Keno. "Svatko od nas ima svoje snove i ciljeve, ja radim na tome da ih ostvarim. Moramo imati svoj cilj i nešto što će nas gurati naprijed", priča nam Keno.

Sretno oženjen, otac četvero djece ističe kako mu je obitelj na prvom mjestu te kako svoje slobodno vrijeme provodi upravo u društvu obitelji. "Cijeli život se borim za svoju djecu, učimo zajedno, sve prolazimo zajedno. Ponosan sam jako na njihove uspjehe. Dvije kćeri su, čim su završile školu, odmah počele raditi. Ponosan sam i na sina koji ide u Prometnu školu, a i najmlađeg koji ima osam godina", ispričao nam je Keno.

Pripadnik je romske nacionalne manjine, a na pitanje je li ikada osjetio diskriminaciju po tom pitanju, Keno odgovara da nije bitno tko je i što je, da je on samo čovjek. "Radim, trudim se, zarađujem na pošten i častan način, ni od koga ništa ne tražim. Dobio sam poštovanje, poštovanje i vraćam. Dobio sam zahvalnost, zahvalnost i vraćam. U ovaj sam posao uložio puno ljubavi i zaista ga radim s velikim zadovoljstvom", kaže Keno. 

Ponosan je i na priznanje "Kastavac mjeseca" i zahvalan svima koji su ga za tu nagradu predložili, a mi bismo zaključili da ju je zaista iskreno i zaslužio. Uvjerite se slušajući emisiju Klasa optimist:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.