Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ki je više znanstvenik, a ki više umjetnik va familije Kuljanić?

13.10.2019.

13:14

Autor: Tatjana Sandalj

Elso Kuljanić, Irena Grdinić i Karin Kuljanić u studiju Radio Rijeke (Foto: Lucija Fanton / HRT - Radio Rijeka)

Elso Kuljanić, Irena Grdinić i Karin Kuljanić u studiju Radio Rijeke (Foto: Lucija Fanton / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

O glazbi, znanosti, jeziku/zajiku, posebno o creskomu govoru, obiteljskom životu, razgovaralo se u emisiji "Ćo mi, ćo ti". Gosti su bili Kuljanići, neki glavom i bradom, neki telefonskom, prekomorskom vezom, a svi skupa koautori pjesme koja je bila povod susretu u radijskom studiju.

Elso i Karin Kuljanić: on - akademik, znanstvenik u mirovini, dugodišnji profesor na Tehničkom fakultetu u Rijeci i nekadašnji rektor riječkog sveučilišta, a ona - psihologinja u riječkom KBC-u, doktorica znanosti iz područja biomedicinskih znanosti, predavačica na riječkom Medicinskom fakultetu.

Ono što ih povezuje su glazba i poezija. Karin se dugi niz godina bavi glazbom i nastupa na mnogim festivalskim pozornicama, dok je njen otac još 50-ih godina nastupao sa svojim sastavom Tehničari po riječkim plesnjacima.

Na ovogodišnjem festivalu čakavske šansone prvi su puta javnosti predstavili pravi obiteljski uradak: stihove Else Kuljanića uglazbila je njegova kći Astrid, glazbenica koja živi i radi u New Yorku, dok je pjesmu "Bonaca" otpjevala druga kći Karin.

Poslušajte kakvo je bilo djetinjstvo Else Kuljanića u Stivanu na otoku Cresu, kakvo je bilo odrastanje dviju kćeri sklonih glazbi u obitelji znanstvenika te što novoga u "kreativnoj radionici" sprema obitelj Kuljanić:

Ćo mi, ćo ti: Ki je više znanstvenik, a ki više umjetnik va familije Kuljanić?, pripremila Irena Grdinić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.