Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Ki zna, ne fuma" - 1300 učenika na milenijskoj fotografiji

29.05.2015.

13:50

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom Svjetskog dana nepušenja na Korzu je snimljena milenijska fotografija pod motom "Ki zna, ne fuma", u čemu je sudjelovalo oko 1300 učenika osnovnih škola.

Time je obilježeno deset godina rada službe za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i programa "Trening životnih vještina". Fotografiju je uz pomoć javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke snimio Šime Strikoman, a u ime Grada sudjelovao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić.

"Trening životnih vještina" u školama promiče zdravlje i osobni razvoj učenika. Program se provodi od 2005. godine. Ove školske godine uključene su 54 škole Primorsko – goranske županije, 500 učitelja te više od 9 tisuća učenika. Evaluacija programa u 6. i 7. razredima osnovnih škola pokazala je smanjenje porasta konzumiranja sredstva ovisnosti od 30-50 % u onim školama koje su program provele u cijelosti i kvalitetno. Grad Rijeka financira program s 115 tisuća kuna godišnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.