Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kinezi će obići brodogradilišta, doveli direktore i predstavnike banaka

29.04.2019.

14:27

Autor: HTV

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U Banskim dvorima održan je sastanak izaslanstva najveće kineske brodograđevne tvrtke - China Shipbuilding Industry Corporationa - s predstavnicima Vlade na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem. Razgovaralo se o Uljaniku i 3. maju, koje će kinesko izaslanstvo posjetiti sutra.

Hu Wenming, predsjednik uprave China Shipbuilding Industry Corporation rekao je nakon sastanka da im je premijer Plenković predočio vrlo otvoreno i potanko, svoju ponudu za dva hrvatska brodogradilišta koja će i posjetiti. 

"Razumjeli smo da brodogradnja u Hrvatskoj ima veoma dugu tradiciju i važnost  u hrvatskom gospodarstvu. Mi smo, osim direktora operacija i proizvodnje naše kompanije doveli i odvjetnike i predstavnike investicijskih banaka. Kad svi zajedno pogledamo stanje, u potpunosti ćemo razmotriti mogućnosti i odrediti svoje stajalište u vezi s ponudom", dodao je. 

Na sastanku su sudjelovali i direktori obaju brodogradilišta. 

Hoće li ta tvrtka ulagati u hrvatska brodogradilišta, moglo bi se znati za desetak dana. 

Evo što su nakon sastanka izjavili predsjednik uprave kineske kompanije Hu Wenming, ministar gospodarstva Darko Horvat i predsjednik Uprave Uljanik grupe Emil Bulić:  

Kinezi sutra stižu u Uljanik i 3. maj (izvor: HTV)

Galerija
Foto: Pixsell, Foto: -/-
Foto: Pixsell, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.