Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kiša i bura ometaju promet, jako grmljavinsko nevrijeme u Istri

22.06.2018.

14:45

Autor: Radio Rijeka

Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell

Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Prema podacima Pomorskoga meteorološkog ureda u Rijeci, u Pargu je palo 35 litara, Malom Lošniju 33, u Crnome Lugu 29, Delnicama 27 te u Rijeci 22 litre po četvronome metru. Istru je jutros od 4 do 8 sati zahvatilo grmljavinsko nevrijeme, a najviše kiše palo je u Puli: 64 litre po četvornome metru.

Ima i bure, pa samo osobna vozila smiju Jadranskom magistralom između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, autocestom A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te Paškim mostom. Jadranskom magistralom između Bakra i Novog Vinodolskog, Krčkomim mostom i autocestom A7 između Drage i Šmrike promet je zabranjen za prvu skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a od Novog Vinodolskog do Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina). 

Vrlo je gust promet na autocestama A1 i A6 Rijeka - Zagreb u smjeru mora, a povremeno i u smjeru unutrašnjosti. Na izlasku s autoceste u Lučkom kolona je oko 4 km. Zbog velike gustoće prometa povremeno se vozi u koloni, uz kratkotrajne zastoje između čvorova Karlovac i Bosiljevo I u smjeru mora.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona, koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, duga je oko 2 km. 

Temperatura zraka je u Rijeci u 14 sati iznosila tek 17 °C, dok je jučer u isto vrijeme izmjereno 29 °C. Tijekom dana se očekuje još jedan kišni val i dosta bure, što bi moglo napraviti dodatnih problema u prometu na moru i kopnu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.