Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gorski kotar za ljude Ukrajine

22.03.2022.

12:42

Autor: Nenad Lučić

Delnička djeca

Delnička djeca

Foto: Nenad Lučić / Nenad Lučić

Na području Gradskog društva Crvenog križa Delnice, koje pokriva sedam lokalnih jedinica Gorskog kotara, od početka ratnih događanja do danas zbrinuto je trideset i troje državljana Ukrajine, od čega petnaestero djece.

Istovremeno s dolaskom prvih skupina izbjeglica, početkom prošlog tjedna je pokrenuta opsežna humanitarna akcija prikupljanja pomoći, u koju su se, osim građana uključile i goranske obrazovne, te predškolske ustanove.


Svoju donaciju danas su, u pratnji odgojiteljica, dopremili i polaznici delničkog Dječjeg vrtića „Hlojkica“, a ukupnim količinama raznih potrepština, koje su prikupljene tijekom proteklih desetak dana zadovoljan je i Crveni križ.


"Dosad je prikupljeno više od 3 tone hrane, i vjerujem da bismo tijekom dvotjedne provedbe akcije mogli dosegnuti količinu od 5 tona", rekla je ravnateljica Crvenog križa u Delnicama Snježana Krizmanić.


"Među donatorima su i naši najmlađi sugrađani, koji su, osim namirnica, danas donijeli i ostale potrepštine, koje se prikupljaju o ovakvim situacijama, kako bi se ljudima moglo brzo pomoći", govori Krizmanić.


Poslušajte:

Pomoć izbjeglicama

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.