Hrvatski radio

Radio Rijeka

Klana jedina donijela uredbu u skladu sa Zakonom o gospodarenju otpadom

08.03.2018.

15:49

Autor: Blanka Uzelac, Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Iz Udruge Krizni eko-stožer Marišćina ponovo su upozorili na nepravilnosti primjene Zakona o gospodarenju otpadom u svim gradovima i općinama riječkog prstena, osim u Klani, koja je, tvrde, jedina koja je donijela uredbu u skladu s Nacionalnim zakonom o gospodarenju otpada.

Uredba uključuje i posebno razvrstavanje bio-otpada, rekao je predsjednik Općinskoga vijeća Klane Igor IskraMirna Međimorec je dodala da Komunalno društvo Čistoća taj otpad neće odvajati, čime će kršiti doneseni zakon.

Predstavnici Kriznog eko-stožera Marišćina tvrde da su gradovi i općine u riječkom prstenu donijeli protuzakonite odluke o gospodarenju otpadom, kojima su građanima nametnuli nepravedno velik trošak zbrinjavanja otpada, a u korist Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina. Po njihovim riječima, članovi njihovih predstavničkih tijela iz riječkog prstena olako su prihvatili elaborat kojega je naručila Čistoća kako bi, tvrde, osigurala daljnji rad Centra Marišćina.

Poslušajte izjavu Mirne Međimorec:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.