Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:20 / 01.08.2017.

Autor: Edi Kišić

Klanac: Čekanja na trajekte zanemariva u usporedbi s gužvama na cestama

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na prometnicama na kopnu i na moru - i danas gužve. U trajektnim lukama nema predaha, pa u "Jadroliniji" ističu da je već sada prevezeno desetak posto više putnika i vozila. Rezultat je to ulaganja posljednjih deset godina u nove trajekte i pristaništa, ističe predsjednik Uprave Alan Klanac.

"Izgradili smo novo suvremeno pristanište u Loparu, kako bi svi oni koji ne vole voziti po zavojima od Senja do Stinice mogli na Rab stići udobno, sigurno i brzo. U 80 minuta, koliko traje vožnja, užitak je gledati te naše otoke s najmodernijih trajekata 'Krk' i 'Brač', koji održavaju tu liniju", ističe Alan Klanac.

Upitan kako je u drugim trajektnim lukama na Jadranu, Klanac je rekao da su najveća čekanja u vikendima, od sat do dva, zanemariva u usporedbi s gužvama i kolonama ovih dana na europskim cestama i tunelima. "'Jadrolinija' će ulagati i dalje u nabavku novih brodova za povezivanje kopna i jadranskih otoka jer joj to poslovanje omogućuje. Doprinos je to hrvatskom turizmu i životu na našim otocima", rekao je Klanac. Poslušajte razgovor kojeg je na na trajektu od Valbiske na Krku do Lopara na Rabu vodio Edi Kišić: