Hrvatski radio

Radio Rijeka

Klaunovdoktorski poziv više je od posla i više od hobija

12.12.2020.

14:42

Autor: Neva Funčić

Riječki klaunovidoktori fotkani prije korone, sada ih srećete online (Foto: Paulo Dukić / Crveni nosovi)

Riječki klaunovidoktori fotkani prije korone, sada ih srećete online (Foto: Paulo Dukić / Crveni nosovi)

Foto: - / -

Nataša Tepša Budija je klaunicadoktorica i koordinatorica Crvenih nosova za grad Rijeku, Kvarner i Istru. U timu ih je četvero i donose radost u dječje bolnice, domove, škole i domove za starije osobe. Od ovog proljeća - online.

Prilagodili smo se uvjetima fizičke distance i nudimo brojne nove programe: Rezerviraj klauna, Smijeh uživo, Piši mi, Dvorišne parade i Karavan orkestar, priča Nataša Tepša Budija.

Ona je Doktorica Pistacija Točkić Crtić, a u riječkom su timu još i Doktor Torpedo, Doktorica Tajčica i Doktorica Lila. Svatko od njih ima klaunovske supermoći.

Klaunovidoktori su umjetnici, posebno educirani za rad s bolesnom djecom, starijim i nemoćnim osobama te s djecom i mladima s teškoćama u razvoju.

Nisu liječnici, ali nisu ni volonteri jer rad u specifičnim uvjetima i u redovno radno vrijeme zahtjeva potpunu predanost, edukaciju i rad na sebi. Da bi netko postao klaundoktor mora proći audiciju koja se, prema potrebama, organizira u gradovima u kojima Crveni nosovi djeluju. Kad se odaberu kandidati za klaunovedoktore, njihova edukacija nikada ne prestaje.

Klaunovdoktorski poziv više je od posla i više od hobija. Njihova je misija i u najtežoj situaciji pronaći iskricu sreće i razlog za osmijeh te ga dijeliti s onima koji su u potrebi za radošću. Više o njima pronađite OVDJE.

O osmjehu i kontaktima, nastupima i planovima te o blagotvornosti smijeha, poslušajte više u razgovoru:

Klaundoktorski poziv više je od posla i više od hobija, pripremila Neva Funčić

Foto: Paulo Dukić / Crveni nosovi

Foto: Paulo Dukić / Crveni nosovi

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.