Hrvatski radio

Radio Rijeka

Klaunovidoktori - najvažniji doktori nakon onih koji spašavaju živote

20.08.2015.

12:57

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klaunovidoktori iz Udruge „Crveni nosovi" uveseljavali su danas male bolesnike u riječkoj Dječjoj bolnici - pjevali su, plesali, pokazivali mađioničarske trikove, sve kako bi djeca nakratko zaboravila na bolest.

Vizita klaunovadoktora u Dječjoj bolnici na Kantridi počinje – pjesmom. Male bolesnike dolaze uveseljavati već dvije godine po dva puta na mjesec, a zahvaljujući donatorima posjete će ubuduće biti češće - jednom tjedno.

"Moje klaunovsko ime je Maestro Frak, a pravo ime Marko Kalc", kaže nam klaundoktor. "Ja sam Doktorica Pistacio, a moje pravo ime je Nataša Tepša. Uvijek nas radosno iščekuju, zabavljamo ih, a koristimo glazbene instrumente, trikove, pantomimu i ono što je najbitnije - reakcije u trenutku, jer nema recepta", doznajemo od klaunicedoktorice.

U jednoj od bolesničkih soba, na odjelu kirurgije, klaunovidoktori zabavljali su i tri male, vrlo stidljive curice, pa smo dojmove o najvažnijim doktorima poslije onih koji spašavaju živote doznali od mama. A one su redom zadovoljne kako Maestru Franku i doktorici Pistacio uspijeva razveseliti njihove mališane.

S klaunovimadoktorima u viziti je bila i Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.