Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:42 / 31.08.2021.

Autor: Neva Funčić

Klinici za pedijatriju na Kantridi uručeno pet vrijednih monitora

Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka na Kantridi uručena je vrijedna donacija - pet monitora za praćenje vitalnih funkcija za koje je GP Krk izdvojilo oko 160 tisuća kuna. Sofisticirana oprema donirana je povodom 65. obljetnice tvrtke.

"Dobili smo upravo to što smo tražili i što trebamo", rekla nam je predstojnica Klinike za pedijatriju Jelena Roganović. Donirana sofisticirana oprema omogućit će kontinuirano praćenje respiracijskih pokreta, saturacije kisikom, temperature, arterijskoga tlaka i drugih parametara koji se prate višekanalnim EKG-om.

Nova oprema namijenjena je nadzoru kritično oboljele djece, ali i djece u rizicima, a pratit će ih se na neinvanzivan način, priključenjem uređaja na površinu kože. Riječ je o pet uređaja, jer je pet Zavoda, sastavnica Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka, a svaki je dobio po jedan za najugroženije bolesnike.

Na donaciji je zahvalio i ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić te istaknuo kako je ovakva potpora i dobar primjer odgovornosti poslovne tvrtke prema zajednici. Predsjednik Uprave GP KRK Sanjin Purić dodao je kako s dječjom bolnicom na Kandridi imaju dugogodišnji prijateljski odnos te da nastoje pomoći kad god mogu, a ovom su donacijom zaokružili proslavu 65-e obljetnice ove građevinske tvrtke. Poslušajte izjave:

Vitalno potrebna donacija, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.