Hrvatski radio

Radio Rijeka

Klinika za anesteziologiju KBC-a Rijeka postala novi referentni centar

21.01.2021.

12:46

Autor: Vladimir Jurić

Klinika za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli deveti je referentni centar u KBC-u Rijeka (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Klinika za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli deveti je referentni centar u KBC-u Rijeka (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Rješenjem ministra zdravstva, Klinici za anesteziologiju, intezivnu medicinu i liječenje boli KBC-a Rijeka dodijeljen je naziv "Referentni centar Ministarstva zdravstva za primjenu ultrasonografije u anestezologiji i intezivnoj medicini" na vrijeme od pet godina.

Novi centar već je deveti referentni centar u KBC-u Rijeka, što ovu ustanovu svrstava u sam vrh hrvatskoga zdravstva. Ultrasonografija se kao dijagnostička i terapeutska (inventivna) metoda koristi rutinski na riječkoj klinici od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća.

Riječka klinika posjeduje odgovarajući prostor i medecinsku opremu, ima 24 kreveta u tri jedinice intezivnog liječenja na dva lokaliteta, a pokriva 27 anestezioloških radilišta na tri lokaliteta. Ukupno raspolaže s osam ultrazvučnih aparata.

Uz ravnatelja KBC-a Rijeka dr. Alena Ružića i pročelnika Zavoda za intezivnu medecinu dr. Alana Šustića, novi referentni centar predstavili su predstojnik klinike dr. Alen Protić i glavni tehničar Josip Brusić

Poslušjate izjave ravnatelja Alena Ružića i pročelnika Alana Šustića:

Dr. Ružić i dr. Šustić: Referentni centar jamči kvalitetu, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.