Hrvatski radio

Radio Rijeka

Klinika za pedijatriju na Kantridi bogatija za dva vrijedna uređaja

15.02.2022.

13:25

Autor: Radio Rijeka

Djelatnice Klinike za pedijatriju

Djelatnice Klinike za pedijatriju

Foto: - / KBC Rijeka

Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju na Kantridi od 15. veljače je bogatiji za dva vrijedna uređaja, infuzomata, ukupne vrijednosti 15 750 kuna.

Prilikom primopredaje uređaja, na donaciji su se Ivani Jakovac, predsjednici Lions Kluba Opatija, zahvalili zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka dr. sc. Diana Maržić i predstojnica Klinike za pedijatriju doc. dr. sc. Iva Bilić Čače.


Zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka dr. sc. Diana Maržić naglasila je da ova donacija, prigodno organizirana na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, podiže svijest zajednice o poteškoćama djece i njihovih obitelji te povezuje zajednicu i zdravstvene djelatnike. 


Ivana Jakova već 24 godine kontinuirano humanitarno djeluje, a pojasnila je okupljenima kako je cilj njihove ovogodišnje akcije bio pomoći institucijama koje brinu o djeci oboljeloj od malignih bolesti. Njihova donatorska akcija pod geslom "Zajedno je lakše - doniraj i čitaj" odvijala se u šatoru na Korzu od 8. do 18. studenoga 2021. 


U sklopu akcije nekoliko tisuća građana doniralo je 6000 knjiga koje su potom prodavane, a prikupljenim sredstvima od prodaje kupljeni su uređaji za Dječju bolnicu na Kantridi.

dva vrijedna infuzomata

dva vrijedna infuzomata

Foto: - / KBC Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.