Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ključ je naš: princ i princeza maškarane bajke

25.01.2016.

17:57

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primopredajom ključeva i izborom Kraljice počeo je 33. Riječki karneval. Radio Rijeka prati karnevalska događanja, među ostalim, posebnom karnevalskom emisijom što ju možete slušati svakodnevno u 17:45. Danas, uz program u Dvorani mladosti, bilježimo maškarani program u Tower centru Rijeka.

Meštar Riječkog karnevala Toni i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sreli su se u Dvorani mladosti, simbolično, na mostu. Uz pomoć publike zaključili su da karnevalu ne trebaju reforme i da je Toni kompetentan preuzeti dužnost. Priznao je da je pripremio puuuuno šalabahtera. Međutim, obzirom da uz ključeve ne ide i blagajna, karnevalisti su slobodni vladati bez brige i bez pameti.

Sedam je bilo kandidatkinja za Kraljicu karnevala, a izabranu Sandru Ložnik Videčak ovih dana pitat ćemo kako joj prolaze prvi karnevalski dani.

Dječju povorku Riječkog karnevala predvodit će, uz Meštra i Kraljicu, 11-godišnja princeza Ema Sveško i petogodišnji princ Thomas Velčić. Izabrani su u programu u Tower centru Rijeka, u programu u kojem su, osim maske, kandidati morali pokazati i ponešto talenta. Thomasu je bilo prilično lako nastupiti, obzirom da je bio jedini kandidat za princa, ali je priznao da mu takva pobjeda nije bila slatka. Emi je u žestokoj ženskoj konkurenciji bilo nešto teže, a ocjenjivački sud izabrao ju je zbog nastupa i zbog cjelovitosti maske.

Maškarana bajka zamijenila je Zimsku bajku na 4. katu Tower centra Rijeka. Ostalo je klizalište i igraonica, zimski dekor i ponuda zamijenjeni su karnevalskim, a svi maškarani gosti imaju pedeset posto popusta za korištenje i klizališta i igraonice. I tako će biti sve do 14. veljače.

"Tvoja maska zvuči poznato" je naziv programa što će se u Toweru odvijati u subotu 30. siječnja, od 18 sati. Prema prijavama s Facebooka odabrano je deset finalista koji do petka uvježbavaju koreografiju, a onda će u finalu nastupiti pred Sašom Lozarom, Draženom Turinom Šajetom i Nikolinom Tomljanović.

Poslušajte prvi Radio pod maskom 2016.:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.