Hrvatski radio

Radio Rijeka

Knežević: Pronašli smo zakonsko rješenje za daljnji rad vrtića "Hlojkica"

19.02.2019.

12:07

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Nakon što je gradonačelnik Delnica Ivica Knežević jučer potvrdio da je, zbog propusta pri objavi nekoliko natječaja, u Dječjem vrtiću "Hlojkica" za čak pet djelatnica izrečena inspekcijska mjera zabrane rada, iz gradske uprave danas ipak stižu povoljnije vijesti.

Nakon kontakta s resornim ministarstvom i hitno sazvane te održane sjednice novog Upravnog vijeća ove predškolske ustanove, nađeno je zakonsko rješenje po kojem će vrtić ipak privremeno moći funkcionirati u skladu s propisanim pedagoškim standardima.

Nakon osporenog natječajnog izbora ravnateljice Karmele Rački, ona bi na, za sutra sazvanoj sjednici Gradskog vijeća u Delnicama, trebala biti imenovana vršiteljicom dužnosti. To će imenovanje, nakon donošenja hitnih i privremenih odluka, s vremenom omogućiti i da se dugoročno riješi nastali problem oko zapošljavanja u delničkom dječjem vrtiću, najavio je danas gradonačelnik Delnica Ivica Knežević

"Situacija zahtijeva hitno zasnivanje radnog odnosa s tri odgajateljice bez provođenja javnog natječaja, ali najdulje na rok od šezdeset dana. To znači da se u tom roku mora raspisati zakonom propisani natječaj i tijekom tog postupka izabrati potreban broj odgajateljica. Slijedi i istovjetan postupak izbora pedagoginje te, naravno, i ravnateljice vrtića", dodao je Knežević. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.