Hrvatski radio

Radio Rijeka

Knjigovotkinja Zračne luke Rijeka pod istragom zbog pronevjere 780.000 kuna

26.10.2019.

13:10

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu nad 45-godišnjom knjigovotkinjom zbog pronevjere više od 780 tisuća kuna u tvrtki s otoka Krka, a neslužbeno se doznaje da je riječ o riječkoj Zračnoj luci.

Istraga je pokrenuta nakon kaznene prijave oštećenoga trgovačkog društva, a tereti je se za kažnjiva djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Knjigovotkinju se sumnjiči da je od 16. travnja 2014. do 28. kolovoza 2019., kao samostalni referent financijski knjigovođa - konter, ujedno i voditelj odjela financijsko-knjigovodstvenih poslova u trgovačkom društvu s javnim ovlastima, fiktivnim knjiženjima, za koje nije bilo stvarne osnove, iz glavne blagajne podizala gotovinu i zadržavala je. Tako je, osnovano se sumnja, oštetila tvrtku za oko 786.700 kuna, stoji u u priopćenju riječkoga Županijskog državnog odvjetništva.

Iz Zračne luke Rijeka prošlog su tjedna potvrdili da je Uprava kazneno prijavila djelatnicu te da je udaljena s radnog mjesta i više nije njihova zaposlenica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.