Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koalicija IDS-a, PGS-a, Lista za Rijeku izlazi u dvije izborne jedinice

12.08.2016.

15:16

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koalicija Istarskog demokratskog saveza, Promorsko-goranskog saveza i Liste za Rijeku na parlamentrane izbore u rujnu izlazi u dvije jedinice VII. i VIII., a kandidaturu su u petak predali Državnom izbornom povjerenstvu

"Ovo je prirodna koalicija regionalnih stranaka koja se zalaže za jasnu politiku decentralizacije i konkretne projekte kako bi građani sutra bolje živjeli. Ova koalicija jamči stabilnost i vjerodostojnost", rekao je predsjednik IDS-a Boris Miletić

Zadovoljan je što se koalicija, koja je na izborima u studenom ostvarila odličan rezultat, tri mjesta u Saboru, sada širi i na VII. jedinicu: Primorje, Gorski Kotar, dio Zagreba. Prošle godine naša je koalicija nastupila samo u VIII. jedinici, a ipak smo postali četvrta politička snaga, podsjetio je Miletić. Priznaje da je cilj koalicije zadržati svoj Klub zastupnika u Saboru, a da bi svaki rezultat preko toga bio bi odličan. 

Ponavlja i uvjete za poslijeizbornu suradnju. "Nitko nema naš bianco potpis, nakon izbora možemo koalirati s liberalno-lijevom opcijom, ali naš uvjet suradnje je decentralizacija i vrlo konkretni projekti poput završetka Istarskog ipsilona, izgradnje bolnice u Rijeci i sveučiličnog kampusa", navodi predsjednik IDS-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.