Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kod 70-godišnjaka, prijavljenog za prijetnje, nađena velika količina oružja

03.07.2019.

13:18

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U kući 70-godišnjaka s područja grada Crikvenice, koji je od strane 43-godišnjaka, također s crikveničkog područja, prijavljen za prijetnje, jučer je nakon kriminalističkog istraživanja pronađena veća količina streljiva i nedozvoljenog oružja, te je isti predan zatvorskom pritvoreniku.

Pravo skladište oružja i municije imao je sedamdesetogodišnjak u svojoj kući, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. U njoj su pronađene dvije lovačke puške, jedna poluautomatska vojna puška, dva kalašnjikova i automatska puška s vojnim snajperom. Uz to, pronađeno je preko tisuću i 600 komada streljiva, kažu policijski službenici - dovoljno za voditi mali rat. Sve je to bilo dobro skriveno u velikoj boci od dušika i aparatu za gašenje požara.

Voditelj službe organiziranog kriminala Vlado Kovalčik naglasio je da po članku 331 - stavak 3, za posjedovanje zabranjenog oružja i streljiva optuženi može dobiti do pet godina zatvora. Policija će provjeriti jesu li dvije lovačke puške ukradene, pa će ih u tom slučaju vratiti vlasniku, a ostalo oružje i streljivo će biti uništeno.

Na konferenciji su još jednom pozvani građani da bez ikakvih sankcija vrate oružje koje se ne smije držati kod kuće, rekao je načelnik policijske postaje Crikvenica Dražen Zekić. Poslušajte:

Pronađena veća količina oružja, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.