Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kod Dramlja pronađen utopljenik

01.08.2013.

12:33

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rano jutros u moru kod Kačjaka ribar je pronašao beživotno tijelo muškarca koji je noćas nestao na putu iz Klimna prema Omišlju.

Koordinirana potraga za M. F. rođenim 1980. počela je u ranim jutarnjim satima. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u 00:14 sati dobila je dojavu vlasnika plastične brodice Elan s vanbrodskim motorom od šest konjskih snaga da se muškarac, koji se njome sinoć zaputio iz uvale Klimno na Krku prema Omišlju, nije pojavio na odredištu.

Nestali se posljednji put javio mobitelom oko 21 sat od kada je nedostupan vlasniku brodice i članovima obitelji, te je pokrenuta akcija traganja i spašavanja, u kojoj su uz Lučku kapetaniju Rijeka sudjelovale i Lučka ispostava Crikvenica te Pomorska policija iz Krka.

Jutros nešto iza 7 sati u uvali Peškera pronađena je tražena brodica kako pluta prazna, a nedugo zatim, u 7:50 sati Lučka ispostava Novi Vinodolski zaprimila je dojavu ribara, koji je na površini mora kod Kačjaka, oko jednu nautičku milju od obale, uočio beživotno tijelo traženoga muškarca.

Tijelo utopljenika preuzela je posada broda Lučke kapetanije Vid, a pronađena brodica prebačena je u crikveničku luku, gdje se nastavlja istraga o ovoj pomorskoj nesreći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.