Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koja će djevojka ove godine postati Ružica Vinodola?

18.08.2016.

21:10

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U vinogradima Pavlomir pokraj Novog Vinodolskog počela je ovogodišnja "Ružica Vinodola" - izbor najdivojke u berbi grožđa 2016. Djevojke su se natjecale u prve tri igre, a još šest igara slijedi u petak i subotu.

Dvanaest djevojaka iz Hrvatske, Austrije i Njemačke bori se da postane nova Ružica Vinodola, najspretnija u radu u vinogradu te pripremi vina. Prva večer održana je u Pavlomiru, a djevojke su odradile tri igre: nošenje grožđa, ručno mašćenje grožđa i nožno mašćenje grožđa.

U prvoj igri svaka je od natjecateljica morala trčati kroz vinograd i donijeti sedam grozdova koji se nalaze uz stupove u vinogradu. Potom su ručno mastile grožđe velikim batom ili mastilnicom, a za kraj su nogama gazile grožđe. Treću igru pratio je pljesak te salve smijeha iz publike.

Nakon prvoga dana vodeća je Tea Frlan, druga Antonija Butković i treća Tamara KomadinaNatjecanje Ružica Vinodola nastavlja se u petak i subotu u Novom Vinodolskom, pred djevojkama je još šest igara.

Među brojnim gostima u novljanskome vinogradu našli su se ministar turizma Anton Kliman, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković te predstavnici Primorsko-goranske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.