Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koje cvijeće krasi Korzo u visećim vazama?

28.07.2015.

09:46

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Podignete li pogled šećući Korzom prema visećim vazama? Znate li koje cvijeće krasi našu glavnu šetnicu?

Ove godine u visećim vazama na Korzu zasađena je kombinacija cvjetnih puzavica i puzavica dekorativnog lista. Crveno cvatuće pelargonije trenutno pate na vrućini, ali će nakon prvog pada temperatura početi s novim valom cvatnje. U isto vrijeme sve više se izdiže begonija Dragon Wing koje su posađene u vazama na Titovom i Jadranskom trgu.

Na tim trgovima pružaju se i srebrni slapovi Dihondre Silver falls, koja je tu zbog kontrasta s crvenim Ipomeama (batat)Ipomea je trenutno najzadovoljnija jer je ljubitelj topline: bacila je svoje zelene i tamno purpurne listove do glava prolaznika. Najesen očekujemo pune vaze gomolja. Iz tih gomolja, ako se drže zimi na toplom i suhom, na proljeće će niknuti mlada biljka.

Riječka Čistoća, koja brine o gradskome zelenilu, ovim putem poziva riječke škole i vrtiće da se jave najesen i slobodno dođu po dio gomolja kako bi njima u proljeće ukrasili svoje okoliše s ovom nezahtjevnom dekorativnom puzavicom. Dobrodošli su i svi građani, entuzijasti koji uživaju u vrtlarenju na svojim balkonima i prozorima. Termin vađenja Čistoća će javiti na vrijeme, a do tada uživamo u cvjetnom Korzu!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.