Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kolakušić protiv korupcije: Hrvatska je najkorumpiranija zemlja na svijetu!

02.11.2018.

12:17

Autor: Lea Domijan Fišter

Mislav Kolakušić na riječkome Korzu (Foto: Lea Domijan Fišter / HR Radio Rijeka)

Mislav Kolakušić na riječkome Korzu (Foto: Lea Domijan Fišter / HR Radio Rijeka)

Foto: - / -

Riječani se danas, a moći će to i sutra, upoznaju s projektom pod nazivom "Hrvatska bez korupcije" što ga, na čelu s Mislavom Kolakušićem, provodi udruga "Antikorupcija". Pridružili su im se i članovi Riječkog pokreta otpora Slavice Šote.

Mnogi građani pritom potpisuju pristupnice i predaju dokumentaciju kojom prijavljuju razne oblike korupcije. Ovoj je Udruzi u manje od tri tjedna pristupilo više od 5 tisuća građana, a i na riječkome Korzu je pobudila zanimanje, unatoč kiši. 

"Pokretanjem ove građanske inicijative želimo poručiti kako se možemo obračunati s korupcijom i to ćemo konačno učiniti", ističe Mislav Kolakušić. "Želimo da kolektivnu neodgovornost zamijeni osobna odgovornost i to će biti temelj svih naših djelovanja", rekao je Kolakušić i pozvao sve da se danas i sutra od 10 do 17 sati nađu na Korzu bilo da potpišu pristupnicu ili donesu dokumentaciju kojom prijavljuju korupciju.

Od predsjednika Udruge građani mogu doznati novosti o provedbi programa, a najavljuje da će građanima davati pravnu potporu i rješavati probleme od slučaja do slučaja. Poslušajte razgovor s Mislavom Kolakušićem u programu Radio Rijeke:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.