Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kolegij gradonačelnika o gradskim nagradama, zdravstvu i umirovljenicima

20.03.2017.

13:02

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na kolegiju riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela predstavljeni su dobitnici gradskih nagrada i priznanja, koje još mora potvrditi gradsko vijeće. Govorilo se i o sufinanciranju zdravstva, socijalne skrbi i Matice umirovljenika.

Odbor za javna priznanja Grada Rijeke od prispjelih je prijedloga za dodjelu gradskih nagrada i priznanja odabrao one o kojima konačnu odluku na idućoj sjednici donosi gradsko vijeće. Među pet kandidata za nagradu za životno djelo, Odbor je izabrao Stipana Jonjića i pokojnog Serafina Sabola.

Sedam je kandidata za zlatnu plaketu Grb Grada Rijeke: Neno Belan & FiumensAntica Duletić Načinović, riječki Prirodoslovni muzej i Centar tehničke kulture, Sandro Vrančić, 203. topničko-raketna brigada protuzračne obrane HV-a te posmrtno Zlatko Tomašić. Godišnje nagrade Grada Rijeke trebali bi dobiti: Borislav BožićNana PalinićMensur Puhovac i Olja DešićLP ROCK - Udruga riječkih rokera šezdesetih, Boris Roce i Sara Kolak.

Nastavak kolegija gradonačelnika bio je u znaku niza odluka o sufinanciranju. HZZO financira posebna dežurstva u djelatnosti obiteljske medicine, pedijatrije i dentalne medicine u četiri hrvatska grada, među kojima je i Rijeka. Dežurstva u tim ustanovama su subotom od 15 do 20 sati te nedjeljom i blagdanom od 8 do 20 sati.

Riječani su navikli i na dežurstva u Cambijerijevoj 7. "Za dežurstva koja nisu pokrivena HZZO-om, u subotu ujutro za predškolsku djecu Grad će osigurati 40 tisuća kuna. To se odnosi na dio pedijatara koji su u koncesiji, a ne u Domu zdravlja, rekla je gradska pročelnica za zdravstvo i socijalu Karla MuškovićGrad Rijeka sufinancirat će kupnju i ugradnju lifta za novo vozilo za studente s invaliditetom. U suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Sveučilištem u Rijeci, Grad će dati 150 tisuća kuna za nabavku novoga kombija.

A riječki umirovljenici s područja MO-a Sveti Nikola dobit će svoj novi klub u Čandekovoj 36 B. Matica umirovljenika koristit će prostor od 50 kvadrata, za što je iz odjela za gospodarenje imovinom potrošeno 50 tisuća kuna. Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb ulaže još 70 tisuća kuna za uređenje tog prostora. U Matici umirovljenika Rijeka djeluje devet od ukupno petnaest riječkih klubova, a Grad Rijeka za režije te rad voditelja klubova i domaćica u svih petnaest klubova godišnje izdvaja 700 tisuća kuna. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.