Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kolegij župana: o krizi u brodogradnji i uspješnoj turističkoj sezoni

03.09.2018.

13:59

Autor: Lea Domijan Fišter

Zlatko Komadina i Irena Peršić Živadinov (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Zlatko Komadina i Irena Peršić Živadinov (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Redoviti kolegij primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine danas je održan o dvije teme: o stanju u brodogradnji i aktivnostima vezanima uz tu problematiku te o turističkim rezultatima naše županije.

Vrijeme ne ide u prilog cijele "priče" o brodogradnji, rekao je na današnjem kolegiju primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, dodavši da je u stalnom kontaktu s resornim ministarstvima te da očekuje da se tijekom ovog tjedna sastane s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom i Kriznim stožerom 3. maja.

Komadina smatra da se na državnoj razini treba sastati Gospodarsko-socijalno vijeće, osnovati Krizni stožer za spas hrvatske brodogradnje te u Uljanik i 3. maj postaviti krizni menadžment.

Izvrsni rezultati predsezone i glavne sezone

Za nama je odlična glavna, a po svemu sudeći, takva će biti i turistička posezona, rekla je danas direktorica Turističke zajednice Primorsko-goranske županije Irena Živadinov Peršić. Na županovom kolegiju održala je prezentaciju te je, među ostalim, navela da je u prvih osam mjeseci zabilježeno dva posto više dolazaka i isto toliko više noćenja nego lani, odnosno 13 posto više nego 2016. godine. 

Predsezona je bila osam posto bolja nego lani, a čak 35 posto bolja nego 2016. godine, dok je glavna turistička sezona bila na prošlogodišnjoj razini. Po ostvarenim rezultatima u glavnoj turističkoj sezoni, Primorsko-goranska županija je na drugome mjestu u Hrvatskoj, odmah iza Istarske županije, a na cjelogodišnjoj razini na trećemu mjestu - tek je neznatno po rezultatima bolja Splitsko-dalmatinska na drugom te Istarska županija na prvome mjestu. 

Turističke brojke je direktorica Živadinov Peršić ocijenila kontinuiranim rastom, a ne stagnacijom. Poslušajte izjavu župana Komadine o brodogradnji te što o turizmu u PGŽ-u kažu Živadinov Peršić i Komadina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.